Om oss

S*Vilda Western´s är en liten kattuppfödning och vi brukar ha 1-2 kullar per år. Under slutet av 80-talet och början av 90-talet födde jag upp 6 perser- och exotickullar. Min familj, bestående av make och 3 barn, bodde 22 år i Härjedalen. De första 12 åren i Funäsdalen, så när jag skulle välja stamnamn var det ganska givet. Västra Härjedalen påminner på många sätt om det riktiga vilda västern. Stora öde arealer, mycket skjuta eftersom älgjakten är helig, så även fågel- och småviltsjakten som lockar mycket folk.

Så småningom flyttade familjen till Sveg. Att föda upp raskatter i Härjedalen är inte så enkelt. Det är långt till utställningar och långt för kattungeköpare att fara. Efter några år kastrerade jag mina honor och de fick vara mysiga sällskapskatter. Tyvärr tar ju åldern ut sin rätt och strax innan vi flyttade till Umeå blev vi helt utan katt. Barnen har blivit vuxna och nu bor äldsta dottern i USA, sonen i Skåne och yngsta dottern i Danmark.

Förutom katter har familjen alltid haft minst en hund. Min hotmailadress kommer av att vi hade en underbar vit storpudel och en liten taxblandning. Tyvärr gick båda bort för några år sedan, med 3 veckors mellanrum, 9 och 13 år gamla. 

Det kändes väldigt tomt att vara utan katt så vi beslöt oss för att köpa en. Då vi ville pröva något nytt föll valet på RAGDOLL. Under åren har det blivit några stycken och det har även fötts några ragdollkullar här hos oss. Vi har numera återgått till PERSER men nyligen flyttade en liten ragdolltjej in här. Vi har 4 honor och 1 kastrathona, perser.

De kattungar som föds här växer naturligtvis upp som familjemedlemmar. De kommer att vara vana vid vardagliga ljud som dammsugare och TV. De är vaccinerade 2 gånger, ID-märkta, avmaskade, veterinärbesiktade och SVERAK-registrerade.

Vi har en stor terass som är inhägnad och där går våra katter ut och in som de vill. De älskar att ligga högst upp i klätterträdet och hålla koll på omgivningen.

Vi är medlemmar i Björkstakatten och katteriet är diplomerat och godkänt av Länsstyrelsen.